WALDEN o la vida als boscos

WALDEN o la vida als boscos

Henry David Thoreau

EXHAURIT

Pròleg de Ramon Alcoberro i traducció d’Anna Turró

17,00 €

978-84-95987-36-5Disponible en ebook a:  edi.cat

Més informació

Meitat llibre d’aventures autobiogràfiques, meitat tractat de reforma moral, Walden o la vida als boscos (1854) és una de les obres fonamentals de la literatura americana del segle XIX. A partir d’aquest llibre, la consideració sobre la llibertat i el gaudi en la natura - que per a l’autor anaven inevitablement unides - es va obrir a tot un àmbit –el de l’ètica del medi o de l’ecologia– que avui resulta del tot imprescindible per a la supervivència del planeta. Això és el que fa de Walden o la vida als boscos un clàssic.

Walden manté avui tota la capacitat d’entusiasmar-nos pel seu estil vibrant. No sorprendrà, doncs, que durant més d’un segle el text de Henry David Thoreau hagi estat lectura obligada en tantes escoles de Nord-amèrica. A través del llibre s’ha volgut explicar a moltes generacions de ciutadans lliures que la consciència té sempre prioritat sobre la conveniència.

Profeta de l’ecologia i del conservacionisme, Henri-David Thoreau ( 1817-1862) escrigué Walden o la vida als boscos durant una estada de dos anys en una cabana aïllada enmig dels boscos de Concord, Massachussets.